
Bilinçli Aile Mutlu Çocuk Okulu
Anaokullarımızda psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti ile çocuklarımızın gelişimini takip ediyor, velilerimize ve öğrencilerimize ihtiyaç duydukları desteği sağlıyoruz. Veli seminerleri düzenleyerek velilerimize de katkı sağlıyoruz.
Yapılan araştırmalar okul öncesi dönemde çocuğa yapılan eğitsel yatırımların ileriki yıllarda yapılacak yatırımdan en az 7 kat daha faydalı olduğunu göstermektedir. Bu anlamda her çocuk özel ve birbirinden farklıdır. Erken çocukluk dönemi olarak da bilinen ilk altı yıl çocukların gelişimi için en önemli dönemdir çünkü çocuklar öğrendiklerinin çoğunu henüz çok küçükken öğrenirler.
Anaokulu hem çocuk hem ebeveynler için en yeni ve en önemli başlangıçlardan biridir. Bu süreçte bazı zorluklar yaşanabilir. Ebeveynler bu zorluklarla baş edemedikleri ya da zorlandıkları takdirde okul öncesi eğitim kurumlarımızda yer alan alanında uzman danışmanlar tarafından gözlemler yapılıp, anne, baba, sınıf öğretmenleriyle görüşülür ve gelişim testlerinin sonuçları karşılaştırılarak gelişim döneminde gözlenen tutarsızlık var ise tedbir alınarak veli, öğretmen ve öğrenciye yönelik psikoeğitimler ve önleyici rehberlik hizmeti verilmektedir.
Kurumun Danışman Ekibi
Çocukların bilişsel, fiziksel, sosyal, duygusal ve psikolojik gelişimlerini saptayarak destekleyici müdahalelerde bulunmaktadırlar.
Kurum İçerisinde Üzerinde Çalışılan Konular
Oryantasyon Süreci
Çocukların ve ailelerin desteğe en çok ihtiyaç duydukları dönem oryantasyon sürecidir. Bu süreci sağlıklı ve mutlu geçirmeleri için en uygun ortam oluşturulur.
Tanıma ve Değerlendirme Çalışmaları
● GEÇDA (Gazi Erken Çocukluk Değerlendirme Aracı)
● AGTE (Ankara Gelişim Tarama Envanteri)
● Metropolitan Okul Olgunluğu Testi
● Peabody Resim Kelime Testi
● Gesell Gelişim Testi
● Bender Gestalt Algı Testi
● Benton Görsel Bellek Testi
● Burdon Dikkat Testi
● Frosting Görsel Algı Testi
● Çocuklarda Tematik Algı Testi (CAT)
● Beier Cümle Tamamlama Testi
● Bir İnsan Çiz Testi
Bu testler ve envanterler çocuğun gelişimini takip etmek için uygulanır.
Çocuk Görüşmeleri
Çocuğun akranlarıyla ve öğretmenleriyle ilişkileri, sosyal, fiziksel, psikolojik ve akademik gelişimleri aile ve okul idaresiyle paylaşılır. Paylaşma, toplumsal ve toplu yaşam kurallarına uyma, sosyalleşme kendini ifade edebilmeyle ilgili işlevleri yerine getirebilme ve geliştirmeye yönelik planlamalar yapılır ve yürütülür.
Ebeveyn Görüşmeleri
Çocuk okula başladığı andan itibaren uzmanlar tarafından gözlemlenir ve değerlendirilir. Çocuğun okuldaki durumu, gelişim düzeyi ve akran ilişkileri hakkında ebeveynlere bilgi verilir.
Öğretmen Görüşmeleri
Öğretmen ve öğrenci, ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkiyi güçlendirmek ve çocuklar hakkında durum değerlendirmesi yapabilmek için kurum danışmanları ve öğretmenler her zaman irtibat halindedir.
Eğitim ve Seminerler
Ailelere, öğretmenlere ihtiyaç duydukları konulara göre seminerler düzenlenir.